joi, 18 decembrie 2008

Finala UCL 2005: AC Milan 3-3 Liverpool (1-3 d. p.)

Finala de UEFA Champions League din 2005 mi s-a parut cea mai de infarct din toate cele pe care le-am vazut pana acum...personal, vroiam ca AC Milan sa castige (chiar daca nu sunt printre favoritii mei ci mai degraba o rivala a echipei mele favorite Juventus) insa nu a fost asa...meciul a inceput promitator si in minutul 1 AC Milan deja conducea cu 1-0 dupa o lovitura libera batuta de Andrea Pirlo (in opinia mea unul dintre cei mai buni mijlocasi de creatie si executanti de lovituri libere) si deviata de simbolul lui AC Milan, Paolo Maldini. Meciul a mai avut cateva ocazii, iar pe finalul primei reprize, Milanul a mai inscris 2 goluri prin Hernan Crespo...la pauza milanezii deja pregateau sampania pentru a sarbatori castigarea trofeului insa nici nu le trecea prin cap ce avea sa se intample in repriza a doua...dupa pauza calmul englezesc si-a spus cuvantul si cei de la Liverpool au dus scorul la un incredibil 3-3 in doar 6 minute, printre marcatori fiind si vedeta cormoranilor, Steven Gerard. AC Milan a fost suprinsa de aceasta revenire de senzatie si a fortat ofensiva insa defensiva englezilor si portarul Dudek au dus meciul in prelungiri. Acolo echipele au preferat sa nu riste foarte mult, ci mai degraba sa astepte greseala adversarului...in minutul 118 Shevcenko putea sa devina eroul milanezilor, insa Dudek a salvat-o pe Liverpool dupa o minge scoasa uluitor dintr-o pozitie imposibila...la penalty-uri, ultimul cuvant l-a avut tot portarul cormoranilor parand 3 penalty-uri , astfel aducand trofeul Champions League pe Anfield. Din punctul meu de vedere a fost cel mai de infarct meci pe care l-am vazut in viata mea, tinand cont si de importanta lui...Voi ce credeti?

2 comentarii:

  1. Ştim foarte bine că pe englezi şi pe nemţi i-ai bătut numai după ce au plecat cu autocarul de la stadion!
    Dacă Milan trata la fel de srios putea să facă scor însă pe englezi i-a motivat faptul că se-auzeau scandări de bucurie din vestiarul italian.
    Totuşi, pentru mine tot Bayern Munchen - Manchester United 1-2 rămâne de infarct şi, deşi nu l-am văzu decât pe calculator, Barcelona - Steaua 0-0 (0-2 d.p)!
    Alte meciuri de infarct ar mai fi finala de UEFA de acum doi ani între FC Sevilla şi Espaniol Barcelona, meci deşi câştigat până la urma de favorita nr.1 FC Sevilla trebuie remarcat forţa de-a reveni în 10 oameni a echipei catalane; precum şi meciul dintre Dinamo Bucureşti şi Foresta Fălticeni, meci în care în minutul 47 Dinamo marca pentru 4-0 iar în minutul 60 Florin Răducioiu trăgea în bară ratând pentru 5-0... scorul ? ştii deja... în minutul 90+1 Robert Niţă marca printr-un lob superb peste Preda pentru 4-5 !!!
    Un alt meci de infarct dar de tristă amintire ar fi Dinamo - Spartak Moscova 3-1 după 0-4 în tur. La 3-0 Dinamo a ratat 4 ocazii de gol prin Dănciulescu, Niculescu şi Florentin Petre, ultimul zguduind puternic transversala, la faza următoare marcându-se golul rusesc.
    Dublă manşă de infarct ? Şahtior Doneţk - FC Sevilla când Sevilla s-a calificat graţie unui gol marcat cu capul de către portar la ultima fază din returul disputat pe terenul "minerilor". Altă dublă manşă de infarct? Dinamo - Lazio (1-1 şi 1-3). Alta? Steaua-Liverpool, Steaua - Middlesbrough, Steaua - RBK, Steaua - Aarchus (Danemarca)...
    Oricum... să mai scrii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da....da na...nu puteam sa scriu foarte mult la postul asta...oricum...mersi de comentariu...:)

    RăspundețiȘtergere