marți, 16 decembrie 2008

Juventus Torino 4-2 AC Milan

14-12-2008...pentru unii nimic special...pentru mine insa era o seara importanta...se jucau 2 derby-uri in Europa ale echipelor mele favorite: Juventus si Olympique Marseille (sau OM ca e mai scurt si mai practic)...in fine...despre meciul cu OM n-am mare lucru de spus...doar ca sunt destul de bucuros ca au facut 0-0 in deplasare la campioana ultimilor 7 ani in Franta si anume OL (Olympique Lyon). Ma asteptam ca meciul cu Juventus sa fie unul strans fiindca jucau cu o echipa rivala la titlu si cu o defensiva foarte buna (normal...toate echipele din Italia au defensiva buna)...meciul a inceput in forta pentru Juventus si dupa 2 ocazii de gol a venit un fault clar in careul lui AC Milan...el a fost executat impecabil in vinclul din dreapta portii de emblema lui Juve - Alessandro del Piero, in opinia mea, cel mai mai bun executant de lovituri libere din ultimul timp. Bucuria torinezilor a tinut doar 15 minute cand, dupa o pasa foarte buna a lui Pirlo, Ronaldinho a ramas liber in partea stanga a careului lui Manniger de unde i-a pasat lui Pato, acesta inscriind cu poarta goala in fata din 7 metri. Dupa numai 3 minute, fundasul lui Juve, Giorgio Chiellini a adus din nou pe Juventus in avantaj cu o lovitura de cap din 11 metri, bine plasata, pe jos, in coltul din stanga lui Kalac, acesta nemaiavand ce sa faca decat sa scoata mingea din poarta si sa admire reusita lui Chiellini. Cu 4 minute inainte de finalul primei reprize, noua achizitie a lui Juventus, Amauri, a demonstrat ca cele 26 de milioane de euro care s-au platit pentru el, au fost cheltuite cu cap, inscriind al 9-lea gol in acest sezon pentru Juventus. Dupa pauza, Milan a redus din diferenta in minutul 52, prin Ambrosini, cu un sut deviat din afara careului, la care Manniger nu a mai putut interveni, el plonjand deja spre traicetoria initaiala a mingii. In minutul 66, Gianluca Zambrotta, fost jucator al lui Juve, a luat al doilea cartonas galben dupa o intrare neregulamentara din spate la Giovinco la marginea careului. Dupa numai 3 minute, Amauri reuseste dubla, astfel scorul devenind 4-2 in favoarea torinezilor. Jucatorii lui Juve nu s-au oprit aici ci au continuat sa atace, insa doar bara la salvat pe Kalac in min 75 cand Del Piero a trimis in bara din 8 metri, singur cu portarul, iar Iaquinta intrat pe final, a ratat in prelungiri un sut din unghi ce a trecut pe langa poarta, astfel scorul nemailuand proportii, scor care ar fi insemnat o umilinta clara pentru AC Milan. Juventus isi continua astfel cursa de urmarire a liderului Inter Milano, sperand sa isi adjudece un nou titlu de campioana in Serie A.

3 comentarii:

  1. Daca nu se apuca iar de valize pe sistemul Gigi (ma rog... la ei il chema Luciano Moggi... tot ceva cu "gi" la sfarsit:)) au sanse la titlu. Totusi in momentul de fata Inter e mai pragmatica si zic eu ca pleaca din pole-position anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai da nu s-au calificat 16 echipe in optimi ? De ce-s numai 9 listate ? Daca va castiga Panathinaikos Atena sau Atletico Madrid? ce faci atunci ?
    Oricum... eu am votat cu Liverpool pentru ca United e deja in schimb de generatii si e greu de crezut. Sufleteste mi-as dori totusi sa-l recastige (trofeul) Man. United.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, ... si inca ceva... sa treci si Steaua Bucuresti, Rapid Bucuresti si Kolozsvari Vautas Sport Club! Sunt si acestea echipe din Europa... totusi in ultimii ani au insemnat cate ceva!

    RăspundețiȘtergere