sâmbătă, 21 martie 2009

Rapid 4-0 Otelul -> Meci cu un gest incredibil!!!

Pentru cei ce cunosc ceva fotbal, se stia ca meciul dintre Rapid si Otelul va fi unul spectaculos, precum si altele ca acel 3-3 cand Rapid a condus cu 3-0 in minutul 38 si a fost egalata dar si acel 7-0 din toamna lui 2006. Meciul a inceput frumos, jocul a fost cursiv, ocaziile au fost numeroase la ambele porti, de asemenea portarii ambelor echipe facandu-se remarcati. Indraznesc chiar sa spun (si nu sunt deloc departe de adevar) ca la acest joc era ceva gen faza si ocazia, indiferent de cine ataca. Rapid a deshis scorul in minutul 33 prin Herea dupa o faza facuta in mare parte tot de el, pasand in dreapta la Stefan Grigorie, acesta centrand si tot Herea a reluat cu capul pe spate, pacalindu-l pe Kolev. Pana la pauza au mai fost ocazii si galatenii nu s-au inchis deloc si au atacat consistent. La pauza scorul a ramas de 1-0 iar in minutul 51 Stefan Grigorie a facut 2-0 printr-un sut plasat din interiorul careului mare. La 2-0 a avut loc o faza care m-a lasat cu gura cascata pentru ca nu ma asteptam la asa ceva. Costin Lazar a patruns in careu de unde a fost deposedat regulamentar de Bourceanu insa arbitrul a fost pacalit si a dat penalty pentru Rapid. Vazand asta, Lazar s-a ridicat si s-a dus la arbitru spunandu-i ca nu a fost penalty, discutie in urma careia Teo Craciunescu a anulat decizia si a dat minge de arbitru pe care rapidistii le-au oferit-o oaspetilor. Un gest incredibil de Fair-Play cu mult peste limita pe care o stiam. Minutul 83 a adus si golul 3 al Rapidului inscris de Spadacio dupa o lupta crancena dusa de Djalovic in urma careia i-a pasat mijlocasului rapidist care ocupa momentan pozitia de golgheter al Ligii 1. Trebuie mentionat insa ca la 2-0 pentru Rapid galatenii au ratat 2 ocazii uriase prin Gabriel Paraschiv care a tras cam de la 8 metri din partea stanga, Andrade respingand in corner printr-o interventie extraordinara. A mai fost sutul lui Pena care s-a dus in bara si a iesit in aut de poarta insa trebuie remarcata interventia goalkeeperului Rapidului care a scos in extremis o lovitura de cap a unui atacant de la Otelul, astfel evitand ca paianjenii sa fie deranjati. Minutul 93 a facut ca Rapid sa dea si golul 4, inscris de Nicolae Grigorie printr-o executie de efect, de altfel foarte frumoasa ce s-a oprit undeva mai jos de vinclul lui Kolev. Revin insa la gestul lui Costin Lazar si inca o data ma mir de dovada extraordinara de fair-play pe care acest jucator a putut sa o dea...a preferat sa renunte la un penalty pentru echipa sa in detrimentul unei decizii corecte. In timp de atacantii cauta diverse modalitati sa pacaleasca arbitrul si sa obtina lovituri de la 11 m pe nedrept, Lazar a refuzat una care nu a fost. Stau si ma intreb: Oare nu ar fi frumos daca toti jucatorii ar face asa ceva? Nu ar fi fotbalul mult mai frumos si curat? Voi ce ziceti?

3 comentarii:

  1. Oţelul oricum "trebuia" să piardă acest meci (să nu uităm c-au cedat şi cu Gloria Buzău(!!)) şi măcar să-l piardă frumos.
    Drăguţ mi s-a părut golul 4 al Rapidului şi totodată aş fi curios să "aud" reacţia publicului de pe "Valentin Stănescu". La cum îi ştiu eu pe locuitorii cartierului Giuleşti...

    RăspundețiȘtergere